مقالات

اینفوگرافی “مهارت های حرکتی ظریف”

اینفوگرافی "مهارت های حرکتی ظریف"

روان شناسی رشد یکی از مباحث جالب و کاربردی از علوم روانشناسی است. که در صنایع آموزشی رباتیک هم از اهمیت بسیاری برخوردار است . خیلی از آموزشگاه ها و معلمین بدون تسلط و آگاهی از نکات ریز و جزئیات روان شناسی رشد به طراحی سیلابس های درسی پرداخته. و تنها به جذابیت و ابعاد تبلیغاتی کار آموزشی و بسته های سرگرمی خود فکر می کنند.

غافل از اینکه بی توجهی به نکات مهم آموزشی در سنین و دوره های مختلف می تواند خسارات جدی به کودک وارد کند . یکی از فاحش ترین اشتباهات در صنایع آموزشی این است که به دلیل علاقمندی خانواده ها و خود دانش آموزان به کار با ابزار ، مدرسین رباتیک اقدام به گذاشتن محتواهای وابسته به ابزار در بسته خود می کنند ، در حالی که برای برخی سنین مثل زیر ۵ سال مناسب نیست. و ممکن است کودک نسبت به این کار زده شود. یا اعتماد به نفسش را در به کارگیری دست ها و انجام مهارت های ظریف از دست بدهد و از این نظر به والدین خود وابسته شود .

کار با انواع ابزارآلات در این سنین به مدت طولانی یا به صورت دوره آموزشی توصیه نمی شود. و بهتر است بنا بر داده های فنی موجود از کودک انسان که سال ها روی آن مطالعه شده است در محتواهای آموزشی موجود تجدید نظر شود. و یا از قطعاتی استفاده شود که برای سنین خیلی پایین نیازی به ابزار های پیچیده مثل پیچ گوشی ، پیچ و مهره ریز ، هویه و … نداشته باشد.

با این رویکرد به بهانه آموزش و ارتقاء سطح علمی کودک خود یا استعدادیابی برای دوران بزرگسالی اش روان کودک را به سمت آسیب های احتمالی مخرب تر هدایت نکنیم .

مهارت های ظریف کودکان کار با ابزار

یکی از دلایلی که مدرسین در به کارگیری ابزار و آموزش آن برای سنین پایین می آورند. این است که بچه های امروزی با همه ابزارهای بزرگسالان مثل گوشی همراه و لوازم الکترونیکی خیلی خوب کار می کنند. و از ما بزرگ تر ها هم بهتر بلدند کارهای کامپیوتری را انجام دهند .

ضمن اینکه خوب بودن اینکه گوشی همراه شما در دسترس کودکان کم سن و سال باشد را تایید نمی کنیم خاطر نشان می کنیم. بچه های امروزی هم از نوعِ بشر هستند . کودک انسان یک منحنی رشد مشخص دارد . نزدیکی و انس با تکنولوژی دلیل قابل قبولی برای این کار نیست .

به علاوه کودک شما اگر هم با گوشی یا تبلت به شکل حرفه ای کار می کند خیلی نیازی به تحرک ماهیچه های انگشتان یا دست و جهت گیری آن ها در سمت خاصی ندارد . وقتی یک کودک کم سن با قیچی کار می کند به میزان دقت و برش های او توجه کنید. که چگونه در اجرای برش کاری طرح های پیچیده ناتوان است .
البته شما با دادن ورزش هایی به مچ دست و انگشتان کودک می توانید مهارت های ظریف او را تقویت کنید و پرورش دهید ولی بیش از اندازه پرداختن به این امر در سن نامناسب کودک باعث تحلیل رفتن ذوق او و کاهش علاقمندی و در نهایت سرسری کار کردن در کارهای ظریف در بزرگسالی شود .

مراقب کودکانمان باشیم ، آن ها آینده سرزمین ما را می سازند .

# آموختن را بیاموزیم !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *